Aktuelt

Vi arrangerer jevnlig vinsmakingskurs og deltar på vinfestivaler med våre samarbeidspartnere og restaurant kunder.

Her er vårt neste arrangement:

VINSMAKING I OSLO 15. APRIL

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Mina Hovden

29 Januar 2024 – 11:15

 

 
 
 
 

 

Kursinformasjon

9 viner fra 8 franske vinregioner
David Serode
Nei, ingen matservering

  • Bestill sammen med de du vil sitte med. Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du vil sitte sammen med noen som har bestilt for seg selv. Ikke møt opp før 20 minutter før kursstart.

    Mandag 15. April 2024 – 18:00 – 20:00
    Forstanderskapssalen, Sentralen,
    Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

    Kr 695 pr pers.
    Abonnementpris: Kr 645 pr pers.
GI ET KURS I GAVE
 

Frankrike er et tradisjonsrikt vinland, med mange spennende vinområder. Den 15. april kan du drømme deg bort til Frankrike med et mangfold av deilige viner og smake hva som appellerer best til din gane. David Serode tar turen fra Frankrike til Oslo for å lære deg mer om 8 av vinregionene og vingårdene som produserer vinen du har i glasset.

David Serode er en mann med lang erfaring og lidenskap for fransk vin. I mange år jobbet han selv som vinmaker før han med tiden gikk over til å bli en talsmann for nøye utvalgte produsenter. David er lidenskapelig opptatt av små produsenter som klarer å vise fram de unike terroir- og klimaforskjellene i Frankrike, og det er det vi får innblikk i denne kvelden.

David tar turen til Oslo den 15. aprilFoto: David Serode

På Frankrikes vestkyst finner vi Bordeaux. Regionen er kjent for å være en av de beste vinregionene i hele verden med sine vakre slott og vingårder. Bordeaux har en lang historie knyttet til vinproduksjon, og tradisjonelle produksjonsmetoder har blitt overført gjennom generasjoner.

Burgund er siden middelalderen berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som fører til at de produserer enestående viner.

Nesten parallelt med Burgund ligger Jura, og det er flere likheter mellom de to vinområdene. Jura har knapt én prosent av den franske vinproduksjonen, men er et stadig mer populært vinområde.

Andre vinregioner du får gleden av å høre og smake mer fra er Alsace, Loire, Cahors og ikke minst Rhône.

Dette blir en kveld full av historie og kunnskap om verdens mest tradisjonsrike vinland. Her får du sjansen til å møte en mann som jobber med alle disse forskjellige vinområdene, og naturligvis nyte smaken av Frankrikes lekre viner.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vårsmak 2024 Hamar 4. mai 2024

«Vi gleder oss som vanlig til vårens vakreste eventyr i Innlandet og håper å få kunne ønske dere hjertelig velkommen til Vårsmak 2024!

Vårsmak 2024 – Vinmesse som byr på årets nyheter av rosè, hvite og musserende viner, samt røde viner som passer til grillmat. Her kan man finne igjen gamle kjente, – i ny årgang, kunne smake seg fram til en ny favoritt champagne for feiringen av 17. mai, en leskende rosè eller en frisk chablis til rekene. Mulighetene er mange, så meld dere på her!»